HOP-ON HOP-OFF BUS IN NEW YORK

Een populair middel van toeristen om New York te verkennen is de zogenaamde hop-on-hop-off-bus. Deze toeristische bussen rijden hun eigen routes langs bezienswaardigheden en belangrijke toeristische locaties in New York. Dit soort bussen is erg populair, waardoor je er redelijk veel ziet rijden. Er zijn verschillende aanbieders. De grootste en bekendste is Big Bus New York, die met rode dubbeldekkers rondrijdt. Een andere grote is City Sights NY, die met blauwe bussen door de straten van New York City rijdt. Hop-on-hop-off houdt in dat je gedurende de geldigheidsduur van je ticket onbeperkt met de bussen van het betreffende bedrijf mee mag rijden en onbeperkt in en uit mag stappen.

Het maakt eerlijk gezegd niet zoveel uit welk bedrijf je hiervoor gebruikt. De tarieven, tijden en routes liggen allemaal dicht bij elkaar. Als het goed is hoef je zelden langer dan 15 tot 20 minuten te wachten tot je met een bus mee kunt.

In New York wordt gereden met open dubbeldekkerbussen. Je kunt er dus voor kiezen om binnen te zitten op het onderste dek of om vanaf het open bovenste dek een optimaal uitzicht te hebben op alles wat er onderweg te zien is. Als je op het bovendek zit moet je er wel rekening mee houden dat het in New York weleens kan gaan regenen.

In de bus kun je via de gratis audiogids luisteren naar informatie over New York en de plekken waar je langs rijdt. Deze audiogids is in verschillende talen beschikbaar, waaronder natuurlijk in het Engels. De hoofdtelefoons zijn inbegrepen in de prijs. Op sommige bussen wordt er gewerkt met een live-gids. Hij of zij vertelt onderweg van alles over New York en wat je ziet. Het voordeel van een live vertellende gids, is dat deze in kan spelen op actuele momenten.

Hop-on-hop-off bus in New York

Verschillende aanbieders

In New York heb je verschillende aanbieders van zogenaamde hop-on-hop-off tours. Ieder heeft zijn eigen routes, maar in grote lijnen zijn er meer overeenkomsten van verschillen. Wij zullen daarom niet zeggen wie er beter is dan de ander. Vaak is het een kwestie van persoonlijke voorkeuren en soms is het de prijs die de doorslag geeft. Kijk bij het vergelijken van de prijs goed wat je exact krijgt. Realiseer je ook dat een ticket voor 2 of 3 aansluitende dagen goedkoper is dan losse tickets voor een dag.

Via TicketBar New York kun je een 48-uurs-pas kopen voor de 4 routes die CitySightseeing New York rijdt. Daarnaast mag je ook deelnemen aan de magische avondtour en aan de hop-on-hop-off rondvaart, zodat je New York vanaf het water kunt zien. Ideaal om de indrukwekkende skyline van NYC te bewonderen!

BEKIJK DEZE HOP-ON-HOP-OFF TOUR

De hop-on-hop-off bustours door New York van Big Bus worden aangeboden door onze partner GetYourGuide. Een ticket voor Big Bus is 24 uur geldig vanaf het eerste gebruik. Via een gratis app kun je de bussen tracken, waardoor je nooit te lang hoeft te wachten op een bus. Daarnaast hebben de bussen gratis WiFi aan boord.

BEKIJK DE BIG BUS HOP-ON-HOP-OFF TOUR