ONTDEK NEW YORK OP DE FIETS

Een stad als New York leent zich prima om op de fiets te ontdekken. Het klimaat is er over het algemeen zeer aangenaam en op de fiets ben je gezond bezig. Je kunt met de fiets ook meer plekjes ontdekken en zien dan wanneer je in een bus zit. Er zijn volop mogelijkheden om New York op de fiets te ontdekken. Je kunt natuurlijk een fiets huren en vervolgens zelf op pad gaan. Op deze manier heb je de volledige vrijheid om New York in je eigen tempo te ontdekken.

Leuker nog is om deel te nemen aan een fietstocht door New York met een ervaren gids. Hij of zij laat je van alles laat zien, waarbij er veel interessante informatie en tips gegeven wordt.

Fietstours door New York

In New York kun je deelnemen aan verschillende fietstours. Deze fietstochten met gids (Nederlandstalig en bij sommige tours Engelstalig) kun je reserveren bij Baja Bikes. Dit bedrijf is gespecialiseerd in fietstochten in steden over heel de wereld. Ze hebben voor deze geweldige stad een heel leuk en gevarieerd aanbod aan fietstochten.

De meest geboekte New York fietstour is de ‘Manhattan & Brooklyn fietstocht‘. Tijdens een ongeveer drie uur durende fietstocht ontdek je een aantal hoogtepunten van zowel Manhattan als Brooklyn. Je zult zien dat beide stadsdelen een totaal eigen gezicht hebben. Het gaafste deel vinden wij als je over de Manhattan Bridge of Brooklyn Bridge fietst, terwijl je uitzicht hebt over de skyline van de stad. Dit is een onbetaalbaar moment tijdens jouw New York ervaring.

De nummer twee fietstocht in New York City is de ‘Central Park Fietstour‘. Deze tocht wordt gezien als de meest ideale manier om dit enorme stadspark te ontdekken. Te voet ben je eigenlijk een hele dag kwijt als je alle hoogtepunten van Central Park wilt zien, terwijl je tijdens een drie uur durende fietstocht hetzelfde kunt doen. Daar komt de boeiende informatie van de gids bovenop. Niet voor niets dat veel toeristen  voor deze fietstocht kiezen.

Als je met kinderen naar New York reist, dan is de ‘Naar New York met kinderen‘ fietstocht een goede optie. Kinderen vanaf 10 jaar mogen zelf fietsen en er geldt een speciale kinderkorting voor deze tour. Ideaal voor gezinnen met kinderen, dus.

Reserveren is verplicht

Vooraf reserveren is een must. Zonder reservering kun je niet mee. Voor de Nederlandstalige Manhattan & Brooklyn Fietstocht geldt dat deze soms vrij snel uitverkocht zijn en dat op tijd reserveren daarom handig is. Dat is echter zonder risico, want je hoeft niet vooraf te betalen en je mag gratis wijzigen of annuleren. Mocht het weer je niet aanstaan dan cancel je de trip gewoon of je verschuift hem naar een andere dag. In het geval dat het regent, zijn er ook gratis ponchos beschikbaar.

Bekijk alle fietstochten met gids in New York